de kook-coach

 

Ovenschotel met ZUURKOOL

 

Bij dit recept staan geen hoeveelheden. Het is even uitproberen wat het beste past bij de ovenschaal die je gebruikt. Het ligt er ook aan of er grote of kleine eters aan tafel zitten. Kinderen eten over het algemeen minder dan volwassenen. Een pakje zuurkool is voor ongeveer 4 personen.

 

Ingrediënten:

kruimige aardappelen, voor 4 personen

warme melk

pakje zuurkool, naar keuze

ongeveer 100 gram geraspte belegen kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Schil de aardappelen en kook ze op de gebruikelijke wijze gaar. Maak er met de warme melk aardappelpuree van zoals beschreven staat in het recept voor aardappelpuree. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Vet een ovenschaal goed in en doe hier de helft van de aardappelpuree in. Pluk de zuurkool uit elkaar en leg de zuurkool mooi verdeeld bovenop de aardappelpuree en dek af met de rest van de aardappelpuree. Strooi er nu de geraspte kaas overheen. Zet het gerecht ongeveer een half uur in de oven.

Variaties:

Er kan natuurlijk gevarieerd worden met diverse soorten kaas. Brie of camembert is ook erg lekker.
Ook kunnen er uitgebakken spekjes aan toegevoegd worden, reepjes ham, in plakjes gesneden rookworst, enz. Leg dit op de zuurkool, voor de laatste laag aardappelpuree. Dan blijft het lekker smeuïg.
 
 
 
 

artikelen

Van een aantal van mijn recepten heb ik korte artikelen ge- maakt waarin ook de geschiedenis en andere aspecten van de gebruikte groenten worden beschreven. Van deze artikeltjes staan er nu een paar op deze pagina van de site: 'link'. Andere artikeltjes zijn op aan- vraag te verkrijgen.
 © 2006- beer clement