de kook-coach

 

Wittebonensoep

 

Hieronder een recept voor een lekkere en gezonde soep, waar 2 personen meerdere keren van kunnen eten.

 

Wittebonensoep met kervel

Ingrediënten:

2 grote potten wittebonen (de goedkoopste)

1,5 à 2 liter water

1 bouillonblokje (rund, kip of paddestoel)

beetje tijm

beetje majoraan

1 ui, gesnipperd

teentje knoflook, gesnipperd

15 gram boter/margarine

1/3 potje kervel

wat peper

Bereiding:

Doe de boter in een ruime pan (of snelkookpan) en smelt deze. Fruit hierin in een paar minuten de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg hier dan ongeveer een halve liter water aan toe. En laat alles goed warm worden. Dan kunnen de wittebonen erbij. Goed doorroeren want die willen nogal eens aan elkaar blijven plakken. Nu kunnen de andere ingrediënten erbij. Ook de rest van het water beetje bij beetje toevoegen.

De soep goed door laten warmen, maar kijk uit als de soep kookt. Tegen aankoeken of aanbranden kan je beter een vlamverdeler op het gas leggen. Laat de soep ongeveer een half uurtje koken. In de snelkookpan laat je de soep ongeveer 15 minuten koken.

Laat de soep wat afkoelen en maak de soep fijn van structuur door deze door een groentemolen te malen.

De soep nu goed doorroeren, weer opwarmen en opdienen.

Lekker met (stok)brood en kaas.

Tip:

Deze soep kan tot de volgende dag op een koele plaats bewaard worden. Wil je de soep niet de volgende dag eten, dan kan ze ingevroren worden voor later gebruik.
 
 
 
 

artikelen

Van een aantal van mijn recepten heb ik korte artikelen ge- maakt waarin ook de geschiedenis en andere aspecten van de gebruikte groenten worden beschreven. Van deze artikeltjes staan er nu een paar op deze pagina van de site: 'link'. Andere artikeltjes zijn op aan- vraag te verkrijgen.
 © 2006- beer clement