de kook-coach

 

Kapucijners

 

Hieronder een voorbeeld van een eenvoudige, doch voedzame maaltijd.

 

EENVOUDIGE KAPUCIJNERSCHOTEL voor 2 personen.

Ingrediënten:

klein potje kapucijners (In de supermarkt ook wel veldertjes genoemd) of gedroogde kapucijners die een nacht in de week hebben gestaan.

100 gram (licht)belegen kaas, aan een stuk

een paar stengels bladselderie

zout naar behoefte

1 kopje rijst of aardappelen naar behoefte

Bereiding:

Geweekte kapucijners hebben een kooktijd van ongeveer 1 uur. Als u die gebruikt, deze eerst op het vuur zetten en dan de rest van de maaltijd bereiden. Als u kapucijners uit pot of blik gebruikt, dan kunt u met het volgende beginnen: De rijst (volgens de beschrijving op het pak of zo) of de geschilde aardappelen met wat zout koken. De kapucijners uit pot of blik verwarmen. Ondertussen de kaas in kleine blokjes snijden. En de selderie wassen en snipperen

De warme uitgelekte kapucijners omscheppen met de gare rijst (of aardappelen), en hierover de blokjes kaas en gesnipperde selderie strooien.

Lekker hierbij is een frisse salade.

Zie ook het artikel over peulvruchten.

 
 
 
 

artikelen

Van een aantal van mijn recepten heb ik korte artikelen ge- maakt waarin ook de geschiedenis en andere aspecten van de gebruikte groenten worden beschreven. Van deze artikeltjes staan er nu een paar op deze pagina van de site: 'link'. Andere artikeltjes zijn op aan- vraag te verkrijgen.
 © 2006- beer clement